Werken met AI voor advocaten & mediators

Experttraining- Kunstmatig intelligenter in echt – Ontdek in één dagdeel hoe je als advocaat of mediator AI kunt inzetten in je werk. Voor advocaten en mediators die nog (vrijwel) niet met AI hebben gewerkt.


Data en tijdstippen van de training ‘Kunstmatig intelligenter in advocatuur & mediation’

Onze experttraining over werken met AI voor advocaten en mediators is speciaal ontwikkeld voor (vFAS) advocaten en mediators die AI snel en eenvoudig willen gaan inzetten in hun werk. Tijdens deze training van één dagdeel leer je hoe je AI kunt integreren in je advocatenpraktijk.

Deze training wordt gegeven op de volgende data:


Voor elke groep is er een maximum aantal plaatsen. Zodra een groep vol is, kun je je inschrijving niet meer afronden; kies dan een andere datum.

Heb je je ingeschreven en kun je toch niet meedoen? Geen punt. Meld je je tot een week voor de start van jouw trainingsdatum af, dan mag je kosteloos meedoen op toekomstige datum (ook als die groep al vol zit). Afmelden binnen een week van de geboekte datum is niet meer mogelijk.


Werkdruk voor advocaten en mediators

Als drukbezette advocaat loop je tegen verschillende uitdagingen aan. Je agenda zit vol met afspraken en zodra een cliënt de deur uit is, staat de volgende alweer op de stoep. Het gebrek aan tijd zorgt ervoor dat je nauwelijks de gelegenheid hebt om belangrijke taken uit te werken, zoals het verwerken van aantekeningen en het opstellen van documenten. Deze tijdrovende klussen kun je helaas niet volledig aan je secretaresse overlaten, omdat je vaak nog veel aanpassingen moet doen. Daarnaast is het repetitieve karakter van dit werk niet altijd even uitdagend en bij toevoegingen al helemaal niet belonend. Het zou prettig zijn als deze standaardtaken minder tijd kosten.

Stress en overbelasting liggen op de loer

Het gebrek aan tijd en de toenemende werkdruk kunnen leiden tot stress en overbelasting. Het is pittig genoeg om alle juridische ontwikkelingen bij te houden en om je werk op tijd af te krijgen. Bovendien wil je er zeker van zijn dat je geen cruciale details mist die van invloed kunnen zijn op de uitkomst van een zaak.

Deze uitdagingen hebben duidelijke consequenties voor jou als advocaat of mediator. Ten eerste kunnen vertragingen in je werk leiden tot ontevredenheid bij cliënten.

Bovendien kan het gebrek aan efficiëntie en controle in je werk een negatieve invloed hebben op je work-life balance. Het constante gevoel van achterlopen en de druk om deadlines te halen, kunnen leiden tot stress en een verminderde kwaliteit van leven. Het is belangrijk om een manier te vinden om deze problemen aan te pakken en een meer georganiseerde en effectieve benadering van je werk te ontwikkelen.


Hoe kan AI je helpen in jouw praktijk als advocaat?

Training 'Schrijven met AI en ChatGPT' voor professionals

Als advocaat of mediator heb je behoefte aan een oplossing die je in staat stelt om je werk efficiënter en effectiever uit te voeren. Je wilt graag een manier vinden om informatie sneller te verwerken. Daarnaast wil je meer controle over je werk en meer tijd overhouden voor jezelf en je cliënten. Je hebt behoefte aan een toegankelijke methode om AI toe te passen in je dagelijkse werkzaamheden, zodat je je volledige potentieel als advocaat kunt benutten.

Door met AI effectiever en efficiënter te werken, kun je standaardklussen sneller afronden en meer tijd vrijmaken voor de zaken waar je echt je tanden in wilt zetten. Hierdoor verminder je de kans op een burn-out en kun je je kostbare tijd besteden aan die aspecten van het dossier die interessant zijn en waarin je uitblinkt.

Met de juiste kennis en vaardigheden in het gebruik van AI, kun je met vertrouwen en deskundigheid werken. Je weet dat je up-to-date bent en optimaal gebruikmaakt van de nieuwste technologieën en inzichten. Het mooie is dat je met deze oplossingen zelf de regie en verantwoordelijkheid behoudt. Het slimme deel van het werk blijf je zelf doen, terwijl je de repetitieve taken kunt automatiseren of versnellen met behulp van technologie. Hierdoor ben je in staat om de controle over je werk te behouden en je te richten op de zaken waar jouw toegevoegde waarde als advocaat & mediator echt tot uiting komt.


Experttraining ‘Werken met AI voor advocaten & mediators’

Onze experttraining ‘Werken met AI voor advocaten en mediators’ is speciaal ontwikkeld voor (vFAS) advocaten en mediators. Tijdens deze training van één dagdeel leer je hoe je AI kunt integreren in je praktijk. Wat kun je met AI en tools als ChatGPT of Microsoft Edge en Bing?

De training wordt gegeven door twee specialisten: Business coach Dr. Ir. Ellen de Lange-Ros leert je alles over AI en de toepassingen voor jouw werk. Mr. Joyce Korver is advocaat en mediator, en heeft jarenlange ervaring in het trainen en opleiden van advocaten en mediators via Train de Advocaat en Train de Mediator.

Eén van de belangrijke aspecten waarin AI je kan ondersteunen, is het snel en efficiënt verwerken van aantekeningen tot heldere verslagen die je vrijwel direct aan je cliënten kunt versturen. Met AI kun je deze verslagen op een snelle en nauwkeurige manier genereren, waardoor je waardevolle tijd bespaart.

Daarnaast biedt de training de mogelijkheid om stukjes wetgeving met hulp van AI begrijpelijk uit te leggen, zoals bijvoorbeeld de wet pensioenverevening bij echtscheiding of alimentatie. Dit stelt je in staat om complexe juridische teksten toegankelijker te maken voor je cliënten, zodat zij beter begrijpen waar het om gaat en weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Je leert hoe je AI kunt inzetten om jurisprudentieonderzoek begrijpelijk te maken voor je cliënten, waardoor je hen op een effectieve manier kunt informeren en ondersteunen.

Gedurende de training zul je een waardevolle lijst met learnings opbouwen. Je leert niet alleen wat je wel en niet kunt doen met AI, maar ook hoe je AI op een goede manier integreert in je werk, terwijl je zelf de regie behoudt. We bieden inzichten en praktische tips om ervoor te zorgen dat je de leuke aspecten van je werk behoudt en tegelijkertijd meer tijd kunt vrijmaken voor deze aspecten.

Na afloop van de training ben je in staat om zelfstandig met AI-tools te werken en kun je de geleerde technieken direct toepassen in je werk.

Deze training is vooral geschikt voor ervaren advocaten en mediators, die nog vrijwel niet met AI hebben gewerkt.

Dit krijg je

Na afloop van de training ben je in staat om zelfstandig met AI te werken en kun je de geleerde technieken met AI direct de volgende dag toepassen in je werk.

  • Praktische training van een dagdeel, waarin je direct aan de slag gaat met AI.
  • Concrete handvatten om AI toe te passen in je werk als advocaat & mediator.
  • Verhoogde efficiëntie en nauwkeurigheid in je werkzaamheden. Meer tijd over voor jezelf.
  • Het slimme deel van je werk blijf je zelf doen, repetitieve taken besteed je uit aan AI.
  • Na de training direct de volgende werkdag AI kunnen inzetten in je werk
  • Deze training levert je 3 PO-vaardigheidspunten op.

Je investering

Je investering voor deze training is €200 excl. btw. Bedenk hoeveel tijd je hiermee gaat besparen en welke voordelen het met zich meebrengt voor jouw praktijk. Waarschijnlijk kun je deze investering binnen een dag terugverdienen, doordat je je werk met behulp van AI handiger en beter gaat doen.

De plaatsen voor deze training zijn beperkt, dus schrijf je vlot in. Je kunt je bovenaan de pagina direct aanmelden. Ontdek hoe AI jou kan helpen om je praktijk naar een hoger niveau te tillen.


Klaar om jouw praktijk te transformeren met behulp van AI? Schrijf je in voor onze experttraining ‘Werken met AI voor advocaten en mediators’ en ontdek hoe je je werk efficiënter en effectiever kunt maken. We kijken ernaar uit om je te helpen om de kracht van AI te benutten in jouw praktijk.


Wat heb je nodig voor deze training?

In de live training hebben we een vlot tempo, om je zoveel mogelijk te leren in een middag. We verwachten dat je kunt werken met een computer. Ervaring met AI of tools als ChatGPT of Bing is niet nodig.

Tijdens de training werk je vanuit je eigen kantoor of huis, op je eigen computer of laptop. Een tablet kan wel maar is minder geschikt. Een mobiele telefoon is over het algemeen niet geschikt om op te werken.

Om deel te kunnen nemen aan de training, moet je vooraf zelf een account nemen op een handige AI-tool. Bij je inschrijving voor de training leggen we je precies uit hoe je dat doet.

Het is handig als je eigen aantekeningen van een cliëntgesprek hebt die zijn ingetypt in een bestand; dat mogen ook niet-recente aantekeningen zijn. Het maakt niet uit in welk format je deze aantekeningen meebrengt, dat mag in een notitie-app, Word, Pages, PDF, Google docs, etc.

De training wordt gegeven in het Nederlands, we gaan er vanuit dat alle deelnemers instructies in het Nederlands kunnen volgen. Het schrijfwerk dat je tijdens de training zelf maakt, mag ook in een andere taal zijn. Op aanvraag kan de training ook worden gegeven in het Engels.


Deze training is ontwikkeld door Mr. Joyce Korver van ‘Train de Advocaat’ en Dr. Ir. Ellen de Lange-Ros van AI Ninja.


Heb je nog vragen of wil je een in-company training boeken voor je hele team? Dat kan, neem contact met ons op voor meer details.