Ons team

AI Ninja biedt doelgerichte trainingen voor hoogopgeleide professionals. In één dagdeel ontdek je hoe je AI direct kunt gebruiken in je eigen werk.

AI is een gewaardeerd teamlid

AI Ninja is opgericht door Dr. Ir. Ellen de Lange-Ros en Drs. Floris de Lange.

AI is een gewaardeerd lid van ons team en helpt ons bij het uitwerken van ideeën, het ontwerpen van trainingen, het schrijven van teksten en het creëren van beeldmateriaal.

Bij AI Ninja werken we samen met een flexibel team van slimme professionals en experts op allerlei vakgebieden, om samen de beste trainingen te ontwikkelen.

Over Floris

Floris de Lange is medeoprichter en directeur van AI Ninja. Hij heeft een bachelor in Bedrijfskunde met een minor in Sports & Management. Daarnaast volgde hij de masters ‘Business Information Management‘ en ‘Strategic Management‘ en keuzevakken in onder meer programming fundamentals using Python, strategic formulation, en entrepreneurship. Hij schreef een scriptie over ‘Moneyball in amateurcricket’.

Floris heeft zijn passie voor cricket omgezet in praktijkervaring. Hij vertegenwoordigde Nederland als jeugdinternational en maakte internationale tours naar Engeland met het nationale jeugdteam. Momenteel is hij captain van het tweede team van Voorburg Cricket en bekleedt hij de functie van wedstrijdsecretaris, waarbij hij verantwoordelijk is voor het plannen en organiseren van wedstrijden, inclusief grote interlands op het terrein van VCC. Floris heeft werkervaring opgedaan in customer data analyse, als teaching assistant, social media manager en hospitality.

Bij AI Ninja speelt Floris een sleutelrol als directeur en is hij verantwoordelijk voor het opzetten van strategische samenwerkingen met partners, het ontwerpen, ontwikkelen en geven van opleidingen, online marketing en website-optimalisatie, en het volgen van de nieuwste trends op het gebied van AI. In onze trainingen deelt Floris zijn expertise graag met anderen en is enthousiast om mensen te begeleiden en hen te leren hoe ze AI kunnen toepassen in hun eigen werk. Met zijn gedrevenheid en oog voor detail draagt hij bij aan het succes van AI Ninja en inspireert hij anderen om het beste uit zichzelf te halen.

Over Ellen

Ellen de Lange-Ros

Ellen is directeur-eigenaar en oprichter van AI Ninja. Ze houdt zich bezig met strategie, marketing, opleidingenbeleid en samenwerking met partners. Daarnaast geeft ze regelmatig trainingen over AI voor professionals.

Ellen studeerde Technische Bedrijfskunde en is gepromoveerd in Kwaliteitsmanagement aan de Universiteit Twente, met een proefschrift over ‘Continuous improvement in teams’. Na een baan bij KPN Research als projectmanager startte ze in 2006 als zelfstandig marktonderzoeker. Sinds 2012 is ze auteur, spreker en business coach. Ze helpt slimme, creatieve of hoogbegaafde professionals om harder te groeien met Zacht Werken®.

Als kind speelde Ellen al met Technisch Lego, maar ze breide ook truitjes voor haar Barbiepop. In 1994 kreeg ze haar eerste mailadres, in 2000 bouwde ze haar eerste website over de geboorte van haar zoon Floris, in 2003 maakte ze een online dashboard op haar mobiele telefoon voor klantonderzoekresultaten en in 2008 had ze haar eerste Twitter-account.

Zo snel kan technologie ons leven veranderen

De snelheid waarmee technologie ons leven kan veranderen, blijft verbazen. Eerst ontkennen we dat we het nodig hebben, dan denken we over-enthousiast dat het alles zal veranderen en daarna experimenteren en leren we ermee. Tenslotte integreren we het in ons dagelijks werk. Deze fasen zien we nu opnieuw rond AI. De vraag die je jezelf kunt stellen is: hoe lang ga jij doen over de fases van ontkenning, over-enthousiasme, of tijdrovend experimenteren? Wanneer begin jij met effectief integreren van AI in je eigen werk?

Wat kun jij met de stormachtige ontwikkeling van AI?

Wat kun jij vandaag al met AI, in je dagelijks werk? Dat is wat veel professionals nog niet voor zich zien. Ze spelen eens met ChatGTP, maken een plaatje in DALL-E, en gaan over tot de orde van de dag. Dat is jammer! Want met AI kun je op dit moment al veel; het helpt je om je werk sneller te doen, met een hogere kwaliteit.

Wat je nodig hebt, is concreet aan de slag met een paar tools die je nu al helpen. Maar hoe doe je dat? Je hebt immers ook je gewone werk. Daar ben je druk genoeg mee. Ons team helpt je graag om snel te leren wat jij met AI kunt in je eigen werk.

AI Ninja geeft je een beknopte training van één dagdeel, waarin je met AI aan de slag gaat. Na de training zet je AI in voor je eigen werk en word je een ware AI Ninja.