Custom Instructions in ChatGPT instellen

Vind jij ook dat ChatGPT soms van die matige antwoorden geeft? Veel te oppervlakkig, of met van die vervelende disclaimers. Je wéét dat AI fantastische kennis heeft. Maar de antwoorden die je krijgt, hebben te vaak een laag niveau. Dat kan anders!

Wist je dat er in ChatGPT een instelling is, waarmee het niveau van de antwoorden die jij krijgt veel beter wordt? Daarvoor gebruik je ‘custom instructions‘.

Hieronder leggen we je uit hoe dat zit.

Zo geeft ChatGPT betere antwoorden

In de profielinstellingen van ChatGPT kun je AI meer over jezelf vertellen, zodat ChatGPT bijvoorbeeld weet dat jij advocaat bent, of onderzoeker aan een universiteit. Ook kun je ChatGPT vertellen welk soort antwoorden je wilt. Wil je graag vergelijkingen met moderne kunstenaars, klassieke componisten, of underground comics? Geen enkel punt.

In de volgende video legt Floris de Lange, mede-oprichter van AI Ninja, uit hoe je deze magie gebruikt en je ChatGPT laat antwoorden zoals jij het wilt.

Hoe stel je Custom Instructions in ChatGPT in? – AI Ninja Tutorial

Custom Instructions Template

We hebben een template voor je gemaakt, waar je rustig kunt nalezen hoe wij zelf onze custom instructions hebben ingesteld in ChatGPT, met teksten die je zo kunt kopiëren en aanpassen voor eigen gebruik.

Als je hieronder je mailadres doorgeeft, ontvang je de template met custom instructions direct in je email.

Ja, ik ontvang graag gratis het AI Ninja Custom Instructions Template

Ik wil graag het AI Ninja template ontvangen. Ik ontvang ook af en toe updates van AI Ninja via email. Daarvoor kan ik me in elke mail altijd weer eenvoudig afmelden.

 
dit veld niet invullen s.v.p.