De werkdag van Martha – met en zonder AI

Wat kun jij als professional in je dagelijks werk met AI? Dat laat de werkdag van Martha je zien.

Martha is zelfstandig professional; ze werkt als interim marketing- en communicatiemedewerker voor grote organisaties. Ze helpt bijvoorbeeld met een marketingplanning, ze schrijft blogs en artikelen, post op sociale media, en schrijft persberichten. Maar hoe ziet zo’n werkdag er uit, zonder en met AI?

Martha’s werkdag zonder AI – Dag 1

Martha wordt wakker om 7 uur en maakt zich klaar voor een dag op kantoor. Na een ontbijt en een kopje koffie, pakt ze haar tas en vertrekt ze naar haar opdrachtgever, een groot marketingbureau. Ze begint de dag met het doornemen van haar e-mails en planning voor de dag. Er staan veel afspraken op haar agenda en er moeten nog enkele blogs geschreven worden.

Om 10 uur heeft ze een overleg met het marketingteam van een klant waarvoor ze werkt. Het team wil graag dat er meer content gemaakt wordt voor hun social media kanalen. Martha denkt na over welke onderwerpen geschikt zouden zijn en hoe ze deze kan vertalen naar een goede post. Na het overleg gaat ze aan de slag met het schrijven van de posts en het maken van bijbehorend beeldmateriaal. Dit kost haar veel tijd en het lukt niet om alle posts af te krijgen.

’s Middags heeft ze een afspraak met een andere klant. Ze moeten een brainstormsessie houden over de inhoud van een nieuwe blog. Martha zit vol ideeën, maar vindt het lastig om deze op een gestructureerde manier op papier te zetten. Ze maakt aantekeningen, maar heeft moeite om de rode draad in het verhaal te vinden.

Om 17 uur zit de werkdag erop en vertrekt ze naar huis. Ze is uitgeput en heeft het gevoel dat ze niet genoeg werk heeft verzet.

De werkdag van een communicatie-professional met AI – Dag 2

Martha wordt wakker en weet dat ze vandaag gebruik gaat maken van AI om haar werk gemakkelijker te maken. Na een snelle check van haar e-mails en planning, pakt ze haar tas en vertrekt ze naar haar opdrachtgever.

Hulp van een AI-assistent bij je email en prioriteiten

Martha opent haar laptop en ziet dat de AI-assistent al voor haar aan het werk is gegaan. Haar mailbox is opgeruimd en de belangrijkste mails zijn geprioriteerd. De AI-assistent heeft ook de feedback op haar eerdere werk verzameld en gesorteerd op onderwerp. Zo kan ze in één oogopslag zien welke feedback relevant is voor de taken die ze vandaag moet uitvoeren.

Ze begint de dag met het invoeren van de taken en afspraken in haar AI assistent. Deze assistent helpt haar om haar tijd efficiënt in te delen en geeft aan welke taken prioriteit hebben. Hierdoor hoeft ze niet meer zelf na te denken over hoeveel tijd ze aan een bepaalde taak moet besteden.

Aantekeningen maken met spraakherkenning in AI

Om 10 uur heeft ze een overleg met het marketingteam van een klant waarvoor ze werkt. Martha heeft van tevoren haar AI assistent ingelicht over de inhoud van het overleg. Deze heeft alvast wat onderzoek gedaan en suggesties gedaan voor mogelijke onderwerpen. Tijdens de sessie maakt ze aantekeningen in een app die ze heeft gekoppeld aan haar AI-assistent. De app gebruikt spraakherkenning om haar aantekeningen te verwerken en de belangrijkste punten te markeren. Dit bespaart Martha veel tijd en zorgt ervoor dat ze zich volledig kan concentreren op de brainstormsessie. Bovendien heeft ze aan het einde van het overleg al een uitgewerkte post en bijbehorend beeldmateriaal klaarliggen, gemaakt door AI.

Onderzoek voor blogs en artikelen in AI

Na de sessie gaat Martha aan de slag met het schrijven van een blog. Ze heeft eerder al wat onderzoek gedaan en haar AI-assistent heeft haar geholpen bij het vinden van de juiste informatie. Met behulp van een tekstverwerker met AI-functies kan ze nu aan de slag met het schrijven. De tekstverwerker geeft suggesties voor zinsopbouw, woordkeuze en interpunctie, waardoor het schrijfproces soepeler verloopt en de tekst van hogere kwaliteit is.

AI analyseert de persberichten van je concurrent

Terwijl ze aan het schrijven is, komt er een melding binnen van haar AI-assistent. Er is een persbericht uitgekomen van een concurrent van het bedrijf waar ze voor werkt. De AI-assistent heeft de belangrijkste informatie al uit het persbericht gehaald en het samengevat in een paar zinnen. Hierdoor kan Martha snel bepalen of het relevant is voor haar werk en hoe ze hierop kan reageren.

Suggesties voor posts op sociale media door AI

Na het schrijven van de blog gaat Martha aan de slag met social media. Haar AI-assistent heeft al suggesties gedaan voor posts op basis van de inhoud van de blog. Martha kan deze suggesties bekijken en aanpassen waar nodig. Vervolgens kan ze met één druk op de knop de posts publiceren op de verschillende kanalen.

Aan het einde van de dag kijkt Martha terug op een productieve dag. Dankzij haar AI-assistent heeft ze veel tijd bespaard en kon ze zich volledig concentreren op haar werk. Ze heeft meer gedaan dan ze normaal gesproken zou hebben gedaan en dat voelt goed.

Hoe ga jij AI inzetten in je dagelijks werk?

Martha’s werkdag heeft je laten zien hoe AI kan helpen om haar werk als interim marketing- en communicatiemedewerker efficiënter en productiever te maken. Door gebruik te maken van AI heeft ze tijd bespaard en kon ze zich volledig concentreren op haar werkzaamheden. AI heeft haar geholpen bij het prioriteren van taken, het vinden van informatie en het schrijven van teksten. Dit alles heeft geleid tot een succesvolle werkdag en een tevreden opdrachtgever.

Dat is natuurlijk heel fijn voor Martha. Maar hoe zou het zijn als jij, gewoon in jouw werk, AI net zo slim kunt inzetten? Daar helpen we je graag bij.

AI Ninja biedt doelgerichte trainingen voor hoogopgeleide professionals. In slechts één dagdeel ontdek je hoe je AI nu al kunt gebruiken in je dagelijkse werk.

*Dit artikel is vrijwel volledig geschreven door AI. Eindredactie en opmaak werd gedaan door Ellen de Lange-Ros en dat bestond bijvoorbeeld uit het maken van tussenkopjes en het aanpassen van een paar zinnen. Het beeldmateriaal is 100% door AI gegenereerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *