Zo kun je afbeeldingen en foto’s maken met AI

Beeld maken met AI: hoe ingewikkeld is dat? Wat als je niet meer vast zou zitten aan die ene creatieve collega voor het maken van afbeeldingen? Wat als je nooit meer uren online zou hoeven te zoeken naar de juiste visuals voor je werk? 

Zakelijke foto's maken met AI

Wat als je in plaats daarvan toegang had tot een kunstenaar die werkt met algoritmen? Hoe zou dat eruitzien? De opkomst van AI verandert niet alleen onze manier van omgaan met tekst, maar ook hoe we kunst en beeld kunnen maken.

AI maakt het mogelijk om prachtige meesterwerken te produceren, maar zonder de juiste kennis kan het ook leiden tot hilarisch slechte resultaten. Laten we samen deze revolutie verkennen en ontdekken hoe AI de wereld van beeld op zijn kop zet.

De valkuilen van foto’s laten maken met AI: ongeleide AI

Beeld maken met AI is niet nu opeens heel simpel geworden. Als je AI zonder duidelijke instructies aan het werk gaat is het net als een schilder die nog nooit de echte wereld heeft gezien. Net zoals bij teksten, heeft AI duidelijke instructies nodig.

Neem bijvoorbeeld het voorbeeld hieronder, waarbij AI een medewerker op kantoor probeert uit te beelden. Wat vind je van deze afbeelding? Tel de vingers eens en bekijk die ogen eens. En waarom zweeft het computerscherm in de lucht, in de verkeerde hoek ten opzichte van de persoon? Het resultaat is eerder angstaanjagend dan overtuigend. Het toont de ruwe kant van AI, en de uitdagingen die er nog steeds zijn. 

Beeld maken met AI

Zo maak je goede afbeeldingen en foto’s met AI

Het goede nieuws is echter dat met een paar aanpassingen AI al snel heel veel slimmer en beter wordt en is staat is om de professionele foto hieronder te produceren. Duidelijk, charmant, maar wel volledig gegenereerd door AI in slechts enkele seconden. Perfect voor op een website die een professionele maar ook toegankelijke sfeer wil uitstralen. En natuurlijk kunnen er details beter, ook hier zijn de vingers nog net niet helemaal perfect als je inzoomt.

Stockfoto zelf maken met AI

Een logo maken met AI? Dat doe je zo.

Of stel je voor dat je even snel wat inspiratie op wilt doen voor een logo voor je nieuwe bedrijf? In dit geval laten we AI meedenken voor een nieuwe logo voor AI Ninja. Binnen enkele seconden en zonder enig gebruik van photoshop kan AI verschillende logo’s voor je creëren. En ja, ook ons bestaande logo van AI Ninja hebben we natuurlijk met AI samen ontwikkeld.

Illustraties maken met AI

Beeld maken met AI kan in vele stijlen

De logo’s hierboven laten het je al een beetje zien: je kunt AI afbeeldingen laten maken in heel verschillende stijlen. Van een overrealistische foto tot een animatie-poppetje of een illustratie in waterverf. Jij geeft aan welke stijl je wilt, en AI maakt het voor je.

In de afbeeldingen hierboven zie je ook wat er gebeurt als je AI wat vaste kleuren meegeeft. Wil je een logo in hemelsblauw met oranje? Geen punt, AI laat je in een oogwenk zien hoe dat er uit komt te zien.

Heb je nog een grafisch ontwerper nodig, nu je zelf beeld maakt met AI?

Natuurlijk zul je vaak voor de finesses van een bedrijfsstijl of logo toch met een professionele ontwerper om tafel willen. Maar het hoeft niet meer. En AI kan je in elk geval geweldig op weg helpen bij een brainstorm of om eerste ideeën te verzinnen en direct uit te werken.

Zakelijke foto's maken met AI

AI afbeeldingen voor je website, posters of brochure

En weet je wat het gave is? Met de juiste kennis van AI kun je echt verbluffende foto’s maken. Stel je voor dat je een website hebt en je hebt afbeeldingen nodig die perfect passen bij je bedrijfsstijl? Met AI maak je die zelf eenvoudig. Foto’s nodig voor blogs, brochures of presentaties? Met AI is dat zo gepiept. Je hoeft niet langer te struinen door stockfoto’s die net niet passen, of toch weer geld kosten. Je vertelt AI wat je wilt, en hij maakt het voor je.

Welke stijl wil jij? Een foto, pentekening, of illustratie maken met AI

En misschien wel het allerbeste: AI biedt je de kans om diezelfde situatie in allerlei verschillende stijlen weer te geven. Neem bijvoorbeeld de afbeeldingen van de trainer hieronder. Wil je een levensechte foto, een lieve cartoon, of een coole afbeelding? Alles kan. Het zijn professionele, uitnodigende beelden die perfect passen op je website.

Auteursrechten en zelfgemaakt beeld met AI

Bijkomend voordeel is dat je geen rekening hoeft te houden met auteursrechtelijke kwesties of dure fotoshoots. De auteursrechten op de afbeeldingen zijn van jou en je mag ze onbeperkt gebruiken.

AI maakt het makkelijk. Het laat je niet alleen zien hoe je verschillende stijlen kunt gebruiken om verschillende doelgroepen aan te spreken, maar opent ook een wereld van mogelijkheden voor je online visuele content.

Illustraties maken met AI in verschillende stijlen

Hoe moeilijk is beeld maken met AI?

Gaat dat beeld maken met AI zomaar vanzelf? Nee. Er is wel wat voor nodig.

Ten eerste moet je weten welke AI-tools geschikt zijn voor welke toepassing. De ontwikkelingen gaan razendsnel en er kan elke week weer meer.

Daarnaast is het belangrijk dat je leert hoe je AI instructies geeft om goed beeld te maken. Daar kun je een aantal slimmigheidjes in leren, die je enorm helpen om in kortere tijd veel betere afbeeldingen te maken.

Ga zelf zakelijke afbeeldingen maken met AI

Beeld maken met AI is geweldig, maar je moet wel weten hoe je het aanpakt. Heb jij zin om daar urenlang mee te stoeien en je te verliezen in allerlei tools? Welnee!

Juist daarom hebben we onze training ‘Beeld maken met AI‘ ontwikkeld. Deze training is speciaal voor werkende professionals met een baan, bedrijf of leidinggevende functie, die AI willen inzetten om zakelijk beeld te maken.

Heb je geen zin om zelf urenlang uit te pluizen hoe je mooie beelden maakt met AI? Dan helpen we je graag. In één middag laten we je de beste actuele tools zien om zelf beeld te maken. Ook leren we je hoe je instructies geeft aan AI, en natuurlijk ga je zelf volop spelen en praktisch aan de slag. Aan het eind van de middag heb je een stapel relevant beeldmateriaal gemaakt. En je weet hoe je dat voortaan voor jouw werk zelf AI kunt gebruiken om beeld te maken.

Hoeveel leuker gaan jouw website, blog, flyers, brochures en presentaties worden, met het beeld dat je zelf maakt met AI? Ontdek het in de training ‘Beeld maken met AI‘.

NB: Alle afbeeldingen, foto’s en illustraties op deze pagina zijn natuurlijk gemaakt met AI, om je een beetje gevoel te geven voor wat er nu al mogelijk is.

Zakelijke beelden maken met AI, illustratie tekening foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *